Tuuli on voimauttava elementti

pilvihattaraRannikolla asuessa tottuu tuuleen. Raumalla asuessani lähdin joskus syysmyrskyillä kävelemään rantaan, jotta paitsi tuntisin tuulen, myös näkisin sen ja aallot, jotka löisivät voimallisina rantaan. Tuuleen voi ja saa myös huutaa, eikä haittaa yhtään vaikka vähän itkettää, sillä aina voi sanoa että tuuli kävi silmiin.

Kun sairastuin keuhkosarkoidoosiin, oli usein se tunne, että happi loppuu. Ei ollut hyvä olla ahtaassa pienessä tilassa, vaan sieltä piti päästä pois. Muistan yhdenkin konsertin missä ajauduin keskelle vellovaa nuorisojoukkoa. Vaikka biisi oli hyvä, lähdin pois.

huipulla-tuuleeTunturin laella on paljon ilmaa. Kun lähdet kapuamaan rinkka selässä tunturin rinnettä ylöspäin on ympärilläsi ensin pensaita ja puita. Pikkuhiljaa alkavat puut pienetä ja lopulta on vain matalaa varvikkoa. Siinä kohtaa yleensä haluan pysähtyä ja vetää ensimmäisen kerran syvään henkeä ja impata tunturituulta. Tuulen voimistuessa tuntee kuinka se puhaltaa kaikki pahat ajatukset ja tunkkaantuneet tunteet huitsin hömelöön.

Tuuli voi olla myös lempeä. Leuto kesätuuli silittää poskeasi ja tunnustaa olevansa ystäväsi. Se hyväilee ihoasi ja saa sinut tuntemaan itsesi jotenkin kokonaisvaltaisemmin. Koska viimeksi olet itse koskenut omaa ihoasi vain koskemisen vuoksi? tai antanut jonkun toisen tehdä sen?

Tuulelle voit antaa myös vastusta. Aina ei tarvitse taipua tuulen mukana, vaan voit puskea vastaan ja sanoa ei, tätä en halua. Minä haluan itse päättää mitä teen ja minne käännyn. Olen oman elämäni sankari kaikesta huolimatta. Vaikka en aina onnistu, saan yrittää uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Se Juha Tapion biisi Raikas Tuuli on ihana. Tule ja puhalla pois pilvet pinttyneet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 + 2 =