Vuoden äiti

Äitienpäivän alla palkitaan yleensä vuoden äitejä. Monesti nämä palkitut ovat monilapsisen perheen äitejä ja kuvissa he ovat lyyrarivi rinnuksilla. Kuvasta saa sen käsityksen, että hyvin on mennyt, uhrauduttukin on ja ylioppilaita on lapset kaikki tyynni. Olen varmasti kateellinen äitiyden kymppisuoristuksista, mutta haluaisin muistaa vuoden äiti-palkinnolla myös toisenlaisia äitejä.

Äitejä, jotka joutuvat kipuilemaan taloudellisessa ahdingossa ja miettimään, että mistä ihmeestä saataisiin rahat sähkölaskuun, puhumattakaan lapsen uusiin vaatteisiin pieneksi jääneiden tilalle.

Äitejä, joiden lapsella on päihdeongelma ja jotka antaisivat vaikka oman henkensä, jotta lapsella olisi selvä viikonloppu.

Äitejä, jotka pelkäävät koko ajan, että lapsen itsetuhoisuus menee niin pitkälle, että kohta tätä lasta vaan yksinkertaisesti ei enää ole.

Äitejä, jotka yrittävät tehdä kolmea pätkätyötä limittäin, että raha riittäisi perheessä.

Äitejä, jotka istuvat sairaalan ensiapuaseman odotushuoneessa ja pitävät lapsensa kädestä kiinni, jotta tämä ei lannistuisi masennuksensa alle.

Onnistuminen kasvatuksessa on helppo erottaa ehkä lyyrarivistön perusteella, mutta toisenlaisia onnistujia löytyy hyvin erilaisista asioista. Lempilauluni ei ole koskaan ollut äideistä parhain. Lasteni onnistuminen ei ole riippunut minusta tai minun erinomaisuudestani. Onneksi en ole myöskään kaikkea pystynyt pilaamaankaan epäonnistumisillani.

Lasteni elämä ja polku on heidän omansa. Olen saanut kulkea heidän rinnallaan. Heillä on minun geenini, mutta onneksi myös isiensä geenit. Heillä on myös oma tahto ja luonne. Kaikki asiat mitkä heille tapahtuvat eivät tapahdu minun takiani tai siitä riippuen. Olen syvästi kiitollinen lapsistani. En olisi ansainnut neljää ihanaa lasta, mutta olen ylpeä heistä jokaisesta. Lyyrarivistöni on vielä vaiheessa, mutta olen saanut heiltä runsaasti rakkautta, kunnioitusta ja iloa.

Hyvää äitienpäiväviikonloppua teille kaikille! Seuraavan kirjoituksen kirjoitan vasta maanantaina, sillä saan kaikki lapseni luokseni koko viikonlopuksi. aion siis nauttia heidän seurastaan- täysin siemauksin. <3

 

 

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

77 + = 85