perusta kasvimaa

kasvimaa-1Menneinä vuosina kun voin oikein huonosti, oli surua ja sairautta, päätin keskellä talvipakkasia, että kevät kun koittaa, minä perustan itselleni kasvimaan. Saan laittaa kädet multaan ja kokea uuden alun ja kasvun ihmeen. Jo pelkästään ajatuksesta kiinni ottaminen auttoi pahimman ajan yli.

Sitten saapui kevät. Suunnittelin ja piirsin kasvimaan pohjapiirroksia, hankin tietoa ja kuvia puutarhalehdistä ja mainoksista. Suunnittelin viljeltävät kasvit ja sitten alkoi puolison ympäripuhuminen. Hän lupasi auttaa kylvölaatikoiden rakentamisessa ja niin alkoivat pohjustustyöt. Monien vaiheiden jälkeen sain itselleni aivan upeanuhkean kasvimaan. Sato oli ylitsepursuavan runsas. Kasvimaani oli myös todella kaunis.

Kylväminen ja kasvattaminen on elämän alkuvoimaa. Kuolleennäköisestä siemenestä alkaa kosteassa mullassa itää vihreää vartta ja lehteä ja pikkuhiljaa jotain satoa tuottavaa. Kiihdyttävää, kertakaikkiaan! Ruskea muuttuu elämänvihreäksi. Kuiva muuttuu meheväksi ja herkulliseksi.

kasvimaan-satoaSain silloin aikoinaan kasvimaastani paljon voimaa ja iloa. Sain onnistumisen kokemuksen. Sain nähdä kuinka minäkin pystyn vielä luomaan uutta ja olemaan elämässä kiinni. Ja koska sain sinä kesänä elämäni Pietarin kasvimaa-kalansaaliin, olin kiitollinen myös siitä siunauksesta, jota sain kasvimaani kautta.

Kun olet kuoleman partaalla, kun olet ahdistunut tai epätoivoinen, kun tunnet itsesi epäonnistuneeksi, niin silloin: istuta puu, perusta kasvimaa tai kylvä siemen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 4 =