rakkauden voima <3

morsianKauan sitten luin tarinan siitä kuinka tuuli ja aurinko taistelivat siitä, kumpi saisi takin riisuttua miehen yltä. Tuuli puhalsi voimalla ja kylmyydellä, mutta mies vain piti takistaan entistä kovempaa kiinni. Sitten tuli auringon vuoro. Aurinko alkoi paistaa täydellä teholla ja lopulta miehelle tuli niin kuuma, että oli pakko ottaa takki pois päältä.

Käskemällä ei pystytä luomaan turvaa eikä väkivallalla luottamusta. Minunkin paranemiseni ja eheytymiseni on edennyt rakkauden voimalla. Vaikka rakkaus ei tee voimallaan väkivaltaa, on sen vaikutus niin kokonaisvaltainen, että se pystyy korjaamaan heikossakin jamassa olevaa. Näin kävi minullekin.

Kun tapasin mieheni, olin aika huonossa kunnossa. Näytin päältä päin pirteältä ja iloiselta, mutta sisältä olin aivan rikki. En jaksanut yskoa hyvyyden voimaan, enkä omaan selviytymiseeni. Elin hetken kerrallaan kuin kala kuivalla maalla välillä henkeä haukkoen. Nukuin huonosti ja liian vähän. Söin huonosti ja liian vähän. Elin, mutta en elänyt. Uskoin että hyvä on olemassa, mutta en, että se voisi olla jopa minun kohdalleni.

Minua on parantanut rakkaus. Pienin askelin, vähän kerrallaan.  Ystävyys ja kumppanuus ovat sanoja, jotka kuvaavat parisuhdettamme. Saan olla olemassa ja juuri sellaisena kuin olen. Ja toinen saa olla myös. Alan tuntea itseäni jälleen voimaantuneeksi ja kokonaiseksi. Sanoinkin taannoin miehelleni, että odota vain, kohta opit tuntemaan minut sellaisena kuin oikeasti olen. Nyt olen vielä kovin heikko ja torso.

Nyt olen saanut jo siipeni sulat kasvamaan. Harvoja paikkoja vielä löytyy, sillä palaneet sulat paranevat niin kovin hitaasti. Mutta minä paranen, uskon sen! Ja lennänkin vielä- kerran!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

92 − = 82