Toivomuslistaa

Vaikka ei ole joulu, enkä ole laittanut yhtään hammasta tyynyn alle, aion tänään keskittyä toivomiseen. Minulla on siis toiveikas olo. Tulevaisuus tuntuu toiveikkaalta, alkanut kesä on toiveita täynnä ja joka aamu tunnen itseni aika lailla toivorikkaaksi. Ei meillä siis sittenkään huonosti mene! Joten ei muuta kuin toivomaan:

1. Toimeentulo. En toivo niinkään lottovoittoa, vaikka sekin ajatus kutkuttavalta tuntuisikin, vaan ehkä eniten jokapäiväisen leivän riittämistä ja tarpeellisten tarpeiden täyttymistä. Työpaikka ei ole itsestäänselvyys tänä päivänä ja siitä voi olla kiitollinen. Mutta että ei tarvitsisi joka päivä murehtia ja miettiä isomman laskun tullessa.

2. Koti ja asumus. Minulla on nyt aivan riittävän paljon tilaa pienelle perheelleni, mutta jos kerran nyt saa toivoa, niin toivoisin pientä pihanurkkaa, jossa laittaa muutaman kasvin kasvamaan. Tai vaikka puisen pihakeinun, jossa istua ja kiikutella suviyössä. Ja voisi hankkia kaasugrillin. Otan seuraavan aiheen, jotta tämä ei nyt lähtisi ihan käsistä…

3. Rakkauden ilmapiiri. Toivon sitä, että kotonani voisi vallita rakkauden ilmapiiri joka hoitaisi paitsi meitä kanta-asujia, mutta myös kaikkia niitä, joiden tiet johtavat kotiini myös väliaikaisesti. Toivon lämpöä ja läheisyyttä ja ennen kaikkea sitä, että kodissani voisi vallita aito vieraanvaraisuus kaikkia kohtaan.

4. Aurinko ja lämpö. Toivon, että tänä kesänä aurinko ja lämpö saavat hoitaa jokaista väsynyttä ja kylmyyttä kärsivää. Että minäkin saisin kokea lämmön vaikutuksen syvällä sisimmässäni asti. Ja että pääsisi usein uimaan. 😀

5. Pientä luksusta. Vaikka tiedän, että tämä toive on täysin ylimääräinen kaiken tarpeellisen jälkeen, haluan silti esittää toiveen pienestä luksuksesta. Että saisin kokea jotain sellaista erityistä ja vähän ekstraa, mitä ei ole pitkään aikaan saanut itselleen. Olen suorittanut ja pärjännyt, olen hoitanut ja selvinnyt, olen rakastanut ja tukenut. Nyt toivoisin pientä bonusta, kiitos! 😀

Olipas mukavaa tehdä toivomuslista. En osaa yksilöidä listan vastaanotttajaa, ehkä niitä on kuitenkin useita. Toivon asioita yhtä paljon elämältä, Jumalalta, lähimmiltä kuin myös itseltäni. Jokainen voi myös itse vaikuttaa oman elämänsä suuntaan ja tilanteeseen. Ainakin siihen asenteeseen millä lähtee uutteen päivään.

Tee itsellesi toivomuslista! Toivo rohkeasti! Sillä vain taivas on rajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

65 − = 64