vahvemman oikeudella- ei kiitos!!

Viime päivinä on kännykkäni kilahdellut viestimerkkiä turhankin tiheään. Yksi lehti lähettää sinne uutisia, jotka vaihtuvat ja tarkentuvat kaikenaikaa. Useimmin uutisissa on ollut naapurimaamme Venäjä ja sen aiheuttamat konfliktit, uho ja pelottelut.

Pelko on ollut ensimmäinen reaktioni. Pelko siitä mitä maailmassa tapahtuu ja mitä tuhoja vielä on edessä. Pelko on se mitä näillä uhoamisilla yritetäänkin saada aikaan ja pelon mukanaan tuomaa lamaannusta ja antautumista.  Toinen reaktioni on ollut harmistus. Harmistus siitä kuinka entinen sivistysvaltio on alkanut käyttäytyä kiukuttelevan pikkulapsen tavoin. Koska me ei saada tehdä mitä halutaan, me ei leikitä enää teidän kanssa eikä syödä teidän kanssa samassa pöydässä. Harmistus luo usein aikaan turhautumista ja joskus jopa peräksiantamista. Viimeisin reaktioni on ollut suuttumus. Olen vihainen siitä kuinka yksi valtio saa aikaan tuollaista yleistä hysteriaa ja epätasapainoa. Suuttumus on aktiivinen tunne ja voi parhaimmillaan tuoda sopivaa adrenaliinia ja toimintakykyä tehdä jotain asioiden hyväksi.

Lastenkasvatuksessa on opetettu, että lapselle ei saa aina antaa periksi. Lapselle ei saa antaa kaikkivaltiuden tunnetta ja sitä kautta jopa turvattomuuden tunnetta omasta vallasta. Mitä siis haluan sanoa: nyt pitää asioille tehdä stoppi!! Voitaisiinko löytää kansakuntana ja länsivaltana jonkinlaista gutsia ja terästä omaan toimintaan? Pelottelun ei saa antaa vaikuttaa lamauttavasti. On vielä olemassa oikea ja väärä, eivätkä ne ole muuttuneet yhden ihmisen mielipiteen, vallan- ja mielihalun takia. On vielä olemassa ystävyyttä ja yhteistyötä! Ja vielä on arvoja, jotka katsovat heikompaa ja haluavat auttaa.

aukko-taivastaPutkinäköinen tarkastelu tuo raamit kokonaisuuteen. Ja ne raamit rajaavat paljon ulos todellisuudesta joka on olemassa.

Meillä on historia ja meillä on nykyisyys. Meillä saa olla myös turvallinen tulevaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 56 = 64