lokakuun angstia vai syysbitcheyttä?

tuikkuamppeliTämä syksy on ollut jotenkin erityisen ankea. Syvenevä pimeys ja lisääntyvä kylmyys tunkeutuvat sisälle ja aikaansaavat monenlaisia taantumuksen tuntemuksia. Kuten esimerkiksi kolotuksia, käpertymisentarvetta ja erityisesti suuttumuspuuskia. Olen siis ollut viime aikoina todellinen bitch!

…ja olen löytänyt sielunsiskoja! Muutama muukin, yleensä niin ihanainen naiseläjä, on tunnustanut itsessään samankaltaisia piirteitä. Ai että miten syysbitcheys sitten ilmenee? No esimerkiksi tulee tartuttua ihmisten kertomaan vastoinkäymiseen sellaisella raivonsekaisella tarmolla, että kertoja alkaa jo katua asian esille nostamista. Tai että toisten ihmisten pikkuviat saavat valtavat mittasuhteet omassa mielessä ja maailmanparannus alkaa taifuuninomaisesti ja jopa toista syyllistäen.

Mutta sitten on myös se toinen ääripää, jossa mikään asia ei tunnu enää elämisenarvoiselta, sitä haluaa vain kuolla pois tai ainakin kadota maailmankartalta mustaan aukkoon tai vain itkeä ja käpertyä kainaloon. Nämä päivät ovat läheisilleni vähintäänkin yhtä rasittavia.

…ja kiitos kysymästä, olen sytytellyt kynttilöitä! Olen kohta konkurssissa pelkästään savuna ilmaan poltettujen eurojen takia. Olen myös keskustellut ja itkenyt ja yrittänyt nauruterapiaa kavereiden kesken. Mutta mikään ei vain tunnu tänä syksynä auttavan. Vuoropäivinä olen joko angstaava läänintaiteilija tai raivoava bitch. Tai pahinta olla näitä jopa saman päivän aikana vuorotellen.

…ja kiitos kysymästä, hormonitasapainoni pitäisi olla kunnossa! Vitamiinihiilariproteiinisokeritasapainosta en sitten olekaan yhtä varma. Suklaata kuluu ja pastaa ja punaviiniä ja juustoja ja oituotaihanaaleipää ja lontoonrakeita ja pullakahveja. Se taasen näkyy vyötäröllä ja antaa vain hetkellistä lohtua ankeaan elämään.

Pikkuisen taas helpotti kun sai purkaa paineita. Ehkä asioiden tiedostaminen auttaa myös hillitsemään sisäistä ääriliikehdintää. Ja voi olla, että tänään töiden jälkeen menen ja ostan itselleni vähän lisää kynttilöitä ja ehkäpä myös pikkuisen suklaata.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 + 1 =